Saffransbiscotti
(ca 50 st.)
Du behöver:
150 g sötmandel
75 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
1 kuvert saffran (1/2g)
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200o
- Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvisp, använd visparna. Vispa med äggen.
- Blanda samma vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ned i smeten. Vispa sakta tills allt är blandat. Inte längre.
- Ta upp degen på mjölad bänk, rulla den till två längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna längst ned i ugnen ca 30 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 120o.
- Låt skorporna svalna lite och skär dem sedan i långa sneda bitar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen ca 30 minuter eller tills de är torra.
Idag provade jag även en ny variant med rivet apelsinskal och lite hackad choklad, det blev mycket bra!
Kommentarer
Trackback