Saffransbiscotti

(ca 50 st.)

Du behöver:

150 g sötmandel

75 g rumsvarmt smör

3 dl strösocker

1 kuvert saffran (1/2g)

3 ägg

7 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Så här gör du:

  • Sätt ugnen på 200o
  • Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker och saffran poröst med elvisp, använd visparna. Vispa med äggen.
  • Blanda samma vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ned i smeten. Vispa sakta tills allt är blandat. Inte längre.
  • Ta upp degen på mjölad bänk, rulla den till två längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna längst ned i ugnen ca 30 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 120o.
  • Låt skorporna svalna lite och skär dem sedan i långa sneda bitar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt. Torka i ugnen ca 30 minuter eller tills de är torra.
Idag provade jag även en ny variant med rivet apelsinskal och lite hackad choklad, det blev mycket bra!

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0