Efterrätt!
En helt gudomligt god efterätt och så sagolikt enkel (enligt sambon ett "Halleluja moment")
Lägg en kula vaniljglass i en kopp/skål
Gör chokladsås:
1dl kakao
1dl råsocker
1dl grädde koka ihop
Häll på glassen.
Häll därefter på starkt kaffe eller espresso...
Njut!
Morotsbröd
Vill tipsa om ett jättegott morotsbröd som jag bakade i helgen, väldigt enkelt och väldigt gott.
50 gram jäst
0,5 dl yoghurt
0,5 tsk salt
2 st morötter
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Lycka till