Morotsbröd

Vill tipsa om ett jättegott morotsbröd som jag bakade i helgen, väldigt enkelt och väldigt gott.

50 gram jäst
0,5 dl yoghurt
0,5 tsk salt
2 st morötter
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl


1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk. 

2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Lycka till

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bild på ditt bröd uppskattas:) Låter jättegott!

2010-11-02 @ 21:45:09
Postat av: Sofia Ekholm

När kommer de sex kakorna längst ner på listan med i degen? ;-)



Supergott bröd, by the way!

2010-11-03 @ 08:28:15
URL: http://barometern.se/blogg/sofiaekholm
Postat av: Emelie

Sofia, vad menar du?

2010-11-03 @ 12:41:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0