Morotsbröd
Vill tipsa om ett jättegott morotsbröd som jag bakade i helgen, väldigt enkelt och väldigt gott.
50 gram jäst
0,5 dl yoghurt
0,5 tsk salt
2 st morötter
5 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke, häll i kylskåpskall yoghurt och salt. Rör runt tills jästen löser sig. Skala och riv morötterna fint. Blanda ner dem och mjölet i degen och arbeta till en smidig deg. Jäs i 60 min under bakduk.
2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta upp degen och dela den i sex bitar. Forma till runda brödkakor och lägg dem två och två på plåtar. Skåra ett kryss i mitten av kakorna, pensla med yoghurt och lägg på pumpafrön. Jäs i 30 minuter under bakduk. Grädda i ugnen på 225 grader i 15 minuter.
Lycka till
Kommentarer
Postat av: Anonym
Bild på ditt bröd uppskattas:) Låter jättegott!
Postat av: Sofia Ekholm
När kommer de sex kakorna längst ner på listan med i degen? ;-)
Supergott bröd, by the way!
Postat av: Emelie
Sofia, vad menar du?
Trackback