Glassbomb!

Som dessert till nyårsafton gjorde jag en glassbomb och detta var mycket uppskattat.
Det låter mycket krångligare att göra än vad det var, det är många moment men var inte speciellt svårt.
Jag gjorde med vaniljglass och hallonsorbet, sorbeten var hemmagjord i glassmaskin och vaniljglassen var köpt.
Jag har inga mängder eller sådär utan man kan ju göra den hur stor eller hur liten man vill beroende på hur många som ska äta den.
Börja med att lägga två bunkar/skålar i frysen (helst rostfria tror jag) en ska vara stor och en lite mindre.
När den stora fått frostig yta tar du upp den och klär insidan av skålen med vaniljglass och sen sätter du tillbaka skålen i frysen igen.
Sen tar du den lilla skålen och fyller den med sorbet, packa ihop den riktigt ordentligt, sen ställer du den i frysen.
När den lilla skålen stått i frysen så pass länge att den hunnit frysa så doppar du den hastigt i varmt vatten och stjälper upp den och lägger ner den i den stora skålen med vaniljglassen, och så täcker du över botten på sorbeten med vaniljglass (så att den inte syns i den stora bunken.
Sen in i frysen igen så att de båda glasserna fryser ihop.
När dom gjort detta så doppar du den stora skålen i varmt vatten och stjälper upp hela "bomben" på ett fat... när du gjort detta ska den in i frysen IGEN, nu för att ytan ska frysa.
Sen gör du ett hallonmaräng:
3 äggvitor
1 dl socker
och saften från en halv citron
Vispa detta till ett hårt vitt skum.
Mosa 200 gram hallon med 1 dl socker
rör ner detta i marängskummet och sen vispar du den rosa maränger till ett riktigt hårt skum.
Bre på marängen på glassbomben och bränn av den med gasolbrännare.
Servera genast!
Lycka till :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0